Geschreven door Martijn Hinsen – Veelzijdig Veilig
Het zal je bekend voorkomen. De bestuurder van jouw gemeente is bij een regionaal overleg geweest, een landelijk symposium of heeft een goed gesprek gehad met -pakweg- de teamchef van de politie. Zijn aandacht en misschien wel hoop is gevestigd op een Bestuurlijk Interventie Team.
“Dat wil ik ook”
En terecht. Een interventieteam laat de daadkracht en slagkracht van de overheid zien. Weg van het papier en de straat op. Extra ogen en oren op bedrijventerreinen en in kwetsbare buurten. Niet alleen grenzen stellen, maar ze ook daadwerkelijk bewaken. Wie kan hier nu op tegen zijn?
Veelzijdig Veilig heeft ruime ervaring met interventieteams. Als kwartiermaker, projectleider, coördinator en trainer. En daarom weten wij dat op de vraag “dat wil ik ook” drie vervolgvragen moeten worden gesteld: “waarom?”, “wat precies?” en vooral “is onze organisatie daarop voorbereid?”.
Te vaak wordt hierover niet het goede, eerlijke gesprek gevoerd. Met alle risico’s van dien. Het interventieteam blijkt niet de oplossing van het “echte” probleem te zijn, de verwachtingen lopen uiteen en/of het interventieteam wordt een tandeloze tijger, omdat er bijvoorbeeld geen capaciteit voor een spoedige opvolging vanuit het gemeentehuis is.
Frustratie bij medewerkers, partners, inwoners en raadsleden liggen op de loer. Het is niet meer samen, maar vooral wij en zij.
“Dat wil ik niet…”
Verzand niet in oeverloze discussies, stel vooral niet uit, denk in kansen… en durf toch ook eerst even op de rem te trappen en het goede gesprek op de juiste tafels te voeren.
Wil je hierover sparren, neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het opbouwen van een krachtig interventieteam!
info@veelzijdigveilig.nl