Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

De problemen in de wijk worden zeer gericht aangepakt. Nieuwe huurders worden gescreend (bitter), probleemgevallen moeten verhuizen (zuur), kwetsbare mensen geholpen (zout) en welwillende bewoners gesteund (zoet). Alleen maatwerk werkt bij de aanpak van dergelijke ingewikkelde problematiek. Samen zoeken de partners naar de juiste interventies die, hoe klein ook, een beweging in gang zetten in de wijk.

Waarom werkt het?

Zoet Zuur Zout Bitter onderscheidt zich door een nauwe samenwerking tussen gemeente, woningcorporaties en politie op basis van een convenant. Bovendien wordt het proces begeleid door de bevlogen en betrokken experts van VerderWonen en VeelzijdigVeilig, die de werkprincipes zelf ontwikkelden. Zij analyseren, regisseren, enthousiasmeren, maken gebruik van alle facetten van het recht en geven hun kennis graag door aan de betrokken partners.

Waar werkt het?

Zoet Zuur Zout Bitter heeft inmiddels in zes wijken in Nederland zijn meerwaarde bewezen. Deze wijken zijn van besloten vrijplaatsen veranderd in gemiddelde volksbuurten. De werkprincipes zijn geschikt voor elke buurt en elk bedrijventerrein waar sprake is van ondermijnende activiteiten.

Zoet Zuur Zout Bitter is samen ontwikkeld met:
VerderWonen, specialist in de aanpak van overlast en woonfraude (www.verderwonen.nl)